Gebouw
Sluiten

Let op! Dit icoon geeft aan dat de informatie vanuit de overheid mogelijk niet meer actueel is. Dit omdat een renovatiewerk door de eigenaar of via een premieaanvraag werd toegevoegd.

Jouw energieprestatie

E-PEIL

55

Het E-peil is een maat voor de energieprestatie van uw gebouw en uw vaste installaties. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het ontwerp van uw gebouw is. Het E-peil hangt af van de thermische isolatie, de luchtdichtheid, de compactheid, de oriëntatie en de bezonning van het gebouw. Ook de vaste installaties (voor verwarming, warm-watervoorziening, ventilatie, koeling, bevochtiging en verlichting) beïnvloeden het E-peil.

Niet energiezuinig
Heel energiezuinig
0,40 W/m2 K
< 0,80 W/m2 K Norm bij aangifte
0,40 W/m2 K W/m2 k

Uw score

matig

< 0,80 W/m2 K W/m2 k

Norm bij aangifte

te berekenen

Moet ik voldoen aan de norm?

Niet alle projecten moeten aan alle EPB-eisen (E-peil, thermische isolatie, installatie-eisen, hernieuwbare energie, ventilatie, oververhitting …) voldoen. Afhankelijk van de aard van de werken (renovatie, ingrijpende energetische renovatie of nieuwbouw) en de bestemming (woning, kantoor, school …) gelden andere EPB-eisen. Daarnaast verstrengen de EPB-eisen jaar na jaar. Het volledige overzicht van de EPB-eisen vindt u in de EPB-eisentabel per jaar.

Waarom EPB-eisen?

Het is cruciaal om vanaf de start van uw (ver)bouwproces genoeg aandacht te besteden aan energiezuinigheid. Achteraf bijsturen is moeilijk. Energiezuinig bouwen heeft voordelen voor het klimaat en voor u. Het zorgt voor:

  • een lagere energiefactuur
  • meer comfort
  • uw gebouw is meer waard op de verkoop- of verhuurmarkt.

Let op!

Eenheden die voldoen aan de EPB-eisen, voldoen niet noodzakelijk aan de lange termijndoelstelling voor niet-residentiële gebouwen. Raadpleeg het energielabel uit het EPC NR om te kijken wat u nog kunt doen in functie van de langetermijndoelstelling voor niet-residentiële gebouwen. Dit energielabel is immers bepaald op basis van metingen van het energiegebruik en brengt hierdoor ook het gebruikersgedrag in rekening.